Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri tragickej nehode v Liptovskom Mikuláši zomrel 24-ročný policajt a jeho kamarát
Zdielať na

Pri tragickej nehode v Liptovskom Mikuláši zomrel 24-ročný policajt a jeho kamarát

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Dvaja mladí muži v noci tragicky zahynuli v Liptovskom Mikuláši. Osudným sa im stal náraz do betónového oplotenia domu. Auto šoféroval 24-ročný policajt. Vozidlo patrilo jeho kamarátovi, ktorý sedel vedľa neho. Subaru zachvátili po nehode plamene.

K nehode malo prísť v noci z piatka na sobotu pred druhou hodinou v noci. Podľa svedkov vodič modrého Subaru predbiehal na rovnom úseku cesty iné auto. Keď sa snažil zaradiť späť do pravého pruhu a vyhnúť sa stredovému ostrovčeku nezvládol riadenie. Narazil do betónového múru a auto okamžite vzbĺklo.

Na mieste zastavilo viacero okoloidúcich vodičov. Napriek hroziacemu výbuchu neváhali a pokúsili sa zakliesnených mužov vytiahnuť.Pre spolujazdca už ale bolo neskoro. "Okoloidúci vytiahli z horiaceho vozidla vodiča a následne hasiči asistovali pri resuscitácii," informuje Jaroslav Kapusniak, riaditeľ krajského hasičského zboru. Počas prevozu do nemocnice ale zraneniam podľahol.  

Telo spolujazdca, mladého podnikateľa z Ružomberka, vytiahli z obhoreného vraku hasiči s pomocou hydraulického náradia. Ministerstvo vnútra potvrdilo, že v čase nehody sedel za volantom policajt. Pre 24-ročného Branislava, ako príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky, bola rýchla jazda súčasťou výkonu povolania. Podľa súdneho znalca to však bola práve neprimeraná rýchlosť, ktorá sa podpísala pod tragédiu. 

"Prípadom sa zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra. Prebiehajú procesné úkony," informuje policajná hovorkyňa Andrea Dobiašova. Počas dokumentovania miesta tragédie policajti cestu do skorých ranných hodín úplne uzavreli. Mladého kolegu poznali všetci, mnohí sa priamo na mieste neubránili slzám. 

Deň pred tragédiou došlo k nehode, kedy vodič zrazil na chodníku 63-ročnú ženu. Nezvládol riadenie v zákrute. Žena bojuje o život v nemocnici: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy