Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Žena ukázala Trumpovej kolóne vztýčený prostredník, vyhodili ju
Zdielať na

Žena ukázala Trumpovej kolóne vztýčený prostredník, vyhodili ju

Archívna reportáž

STERLING / Cyklistka dostala výpoveď v práci po tom, čo ukázala vztýčený prostredník Trumpovej kolóne. Gesto Juli Briskman zachytil fotograf cestujúci v kolóne, ktorá sa vracala z golfového ihricka vo Virginii.

"Prechádzal okolo a a zovrela vo mne krv," povedala Juli. "Videla som niekoho držať noviny. Predpokladala som, že je to on," uviedla.

Briskman uviedla, že ju hnevajú kroky, ktoré urobila Trumpova administratíva ohľadne zdravotného poistenia či deportácií. "Veľmi som sa nahnevala," povedala Briskman. "Zdvihla som ruku a ukázala prostredník. V tom momente som si myslela: znova hráš golf, keď sa práve deje toľko vecí," dodala.

https://twitter.com/nytimes/status/927643033713160197

Na druhý deň sa jej fotografia objavila na internete. Juli si ju okamžite dala ako profilovú fotku na facebooku a twitteri. O incidente informovala svojho zamestnávateľa. Spoločnosť Akima LLC, ktorá dohliada na vládne kontrakty.

Matka dvoch detí dostala výpoveď niekoľko dní po incidente. Dôvodom bolo porušenie politiky týkajúcej sa sociálnych médií a preto, že zamestnankyňa mohla poškodiť prodesionálnu reputáciu firmy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy