Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka roka: S dvoma dcérami predávali cez okno heroín
Zdielať na

Matka roka: S dvoma dcérami predávali cez okno heroín

BRNO / Česká polícia zasahovala v byte, v ktorom neplnoleté dievčatá miesto chodenia do školy predávali heroín. Celého obchodu bola ale účastná aj ich matka. Po príchode polície sa jedno z dievčat zamklo v kúpeľní a snažilo sa drogy spláchnuť.

Keď polícia vtrhla do bytu pri centre českého mesta, bola doma 35-ročná žena s dvoma dcérami, ktoré ešte nemali pätnásť rokov. Jedna z dcér ale okamžite vbehla do kúpeľne a zamkla sa. Potom počuli už iba spláchnutie. Keďže sa im to zdalo podozrivé, WC odmontovali, uvádza portál iDnes.cz.

"Zistili sme, že sa dievča pokúsilo zlikvidovať taštičku s heroínom, ale tá uviazla v odpadovej rúre," vysvetľuje policajná hovorkyňa Andrea Cejnková. Papierikov s drogou bolo celkom 48. Polícia objavila tiež hotovosť presahujúcu 11 tisíc korún, ktoré rodina zarobila predávaním heroínu. Žena a jej dcéry sa ku všetkému priznali. 

"Podarená rodinka si týmto spôsobom zarábala najmenej od začiatku tohto roku. Neplnoleté dcéry heroín predávali cez okno bytu," dodáva Cejnková. Kriminalisti prípad ďalej vyšetrujú. Matke dievčat hrozí až päťročné väzenie za nedovolenú výrobu a predaj psychotropných látok, ako aj ohrozovanie výchovy detí. Dcéry vzhľadom k ich veku stíhať nemôžu.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy