Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bábätko vyložil na parkovisku a ušiel
Zdielať na

Bábätko vyložil na parkovisku a ušiel

KALIFORNIA / Svedkovia nechceli veriť vlastným očiam. Muž zaparkoval auto na parkovisku nákupného centra. Na nákupy ale neprišiel. Z auta vyložil sedačku s novorodencom, chvíľu sa obzeral, či ho nikto nevidí a odišiel.

Začalo sa to ako bežná rodinná návšteva nákupného centra. Muž zaparkoval a vybral z auta sedačku s dieťaťom. Lenže potom ju nevzal so sebou dnu, ale nasadol do auta a odišiel preč. Muži z predajní si najprv mysleli, že neznámy si zabudol prázdnu sedačku. Keď podišli bližšie, neskrývali prekvapenie. 

"Vyšli sme s kolegom von a zbadali sme, že v sedačke je dieťa," hovorí svedok Eric Keeton. Dieťa malo iba niekoľko týždňov. V sedačke potichu ležalo, vôbec neplakalo. Polícia teraz hľadá muža, ktorý bezohľadne nechal bábätko na parkovisku, kde ho mohlo kedykoľvek zraziť auto. "Položil dieťa, čakal 5 až 10 minút a obzeral sa, či ho niekto vidí. Potom odišiel," dodáva ďalší svedok Karen Grewal.

Svedkovia dieťa zobrali z horúceho parkoviska a zavolali políciu a zdravotníkov. Tí dieťa skontrolovali - zdravotne bolo v poriadku. Otca karma dobehla hneď za rohom. Pri "úteku" havaroval a policajti ho zatkli. Ukázalo sa, že bol pod vplyvom kokaínu. Matka dieťaťa pred pár dňami spáchala samovraždu. Bábätko je v kritickom stave v rukách lekárov. V nemocnici skončil aj ďalší novorodenec, ktorého našli v sedačke priamo v supermarkete. Dieťa mohlo mať iba pár hodín. Po jeho rodičoch stále pátrajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy