Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž urážal moslimky a tých, ktorí sa ich zastali, dobodal
Zdielať na

Muž urážal moslimky a tých, ktorí sa ich zastali, dobodal

PORTLAND / Tridsaťpäťročný Američan, ktorý v prímestskom vlaku v Portlande na západe USA urážal dve mladé moslimské ženy, dobodal dvoch cestujúcich, ktorí sa žien zastali. O tragickom incidente informoval spravodajský web BBC. Podľa agentúry AP bol útočník v minulosti trestaný pre lúpež a únos.

Dve mladé moslimky, z ktorých jedna mala na hlave šatku, obťažoval 35-ročný Jeremy Joseph Christian v piatok popoludní miestneho času v prímestskom vlaku v Portlande. Podľa svedkov na dievčatá kričal, že by všetci moslimovia mali zomrieť, pretože leta zabíjajú kresťanov, píše bbc.

Dvaja cestujúci, ktorí sa žien zastali, dobodal Christian tak vážne, že jeden z nich zomrel na mieste a druhý po prevoze do nemocnice. Ďalší muž utrpel ľahké zranenia. Polícia útočníka krátko po čine zadržala.

Rada americkoislamských vzťahov v súvislosti s útokom vyzvala amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby sa postavil proti islamofóbii, ktorá je v USA podľa nej na vzostupe. Rada šéfa Bieleho domu tiež obvinila, že rastúca nenávisť voči moslimom súvisí s jeho výrokmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy