Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Trojmesačnému Máriovi sa po operácii darí, čaká ho ale ďalšia
Zdielať na

Trojmesačnému Máriovi sa po operácii darí, čaká ho ale ďalšia

PRAHA / Príjemná správa prichádza z pražskej nemocnice Motol. Trojmesačnému slovenskému chlapcovi Máriovi, ktorému vyoperovali nádor v krku, sa darí dobre. Už pár hodín po zákroku zaznamenali výrazný pokrok, ktorý naznačuje, že by chlapec mohol úplne vyzdravieť.

Lekári sa boja predvídať výsledky operácie. Komplikácie môžu nastúpiť okamžite, v prípade Mária sa stal pravý opak. "Na začiatku operácie sme zachytávali pohyb horných končatín. Po tom, ako nádor prestal tlačiť na miechu, tak sa objavili aj signály pre dolné končatiny," uviedol primár Neurochirurgického oddelenia Fakultnej nemocnice Motol, Michal Tický.

"Funkcia miechy bola počas operácie dobre zachovaná," dodal Tický.

Matka Kristína je s Máriom na jednotke intenzívnej starostivosti. "Sme veľmi radi, že neochrnul a že hýbe rukami a nohami," hovorí Kristína Leghard. Mário je utlmený liekmi a lekári ho podľa slov matky stále sledujú.

Nádor z oblasti miechy, ktorý ohrozoval životné funkcie malého chlapca je preč. Teraz bude minimálne týždeň až desať dní v pooperačnej starostlivosti. Potom Mária čaká ďalšia operácia.

Tá ukáže, či nádor spôsobil nenapraviteľné škody alebo Mário svoj boj vyhral.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy