Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Šéf polície reaguje na medializované informácie o odchode z funkcie
Zdielať na

Šéf polície reaguje na medializované informácie o odchode z funkcie

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Policajný prezident Tibor Gašpar v utorok vyhlásil, že médiá v súvislosti s jeho odchodom z funkcie zavádzajú. Urobil tak prostredníctvom stránky Polície SR na sociálnej sieti, kde zverejnili celé jeho stanovisko.

"Na základe zavádzajúcich mediálnych informácií o mojom odchode z postu prezidenta Policajného zboru čelím v posledných hodinách množstvu otázok o tom, ako to s tým mojim odchodom vlastne je. Ja som sa už k môjmu odchodu vyjadril na tlačovej konferencii, ktorá bola 20. apríla, kde som povedal, že nemienim odstúpiť na základe výzvy organizátorov Protikorupčného pochodu," vysvetľuje vo videu Gašpar. 

Ďalej hovorí o zákone o štátnej službe, v ktorom je uvedené, že prezidenta Policajného zboru vymenúva a odvoláva z funkcie minister vnútra. "Ak tak spraví, plne budem takéto rozhodnutie rešpektovať,"   hovorí Gašpar a pokračuje. "Pokiaľ dôjde k zmene zákona a bude policajný prezident kreovaný cez výberové konanie, v tejto chvíli neuvažujem prihlásiť sa do takéhoto výberové konania."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy