Jasno
11°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Z novoročných osláv masové protesty, vražda mladíka rozvášnila Poľsko
Zdielať na

Z novoročných osláv masové protesty, vražda mladíka rozvášnila Poľsko

ELK / V severovýchodnom poľskom meste Elk došlo počas silvestrovského večera k incidentu medzi dvomi poľskými mladíkmi a majiteľmi bistra. Spor sa natoľko vyostril, že zamestnanci podniku sa dostali s Poliakmi do bitky, pričom jedného z nich dobodali nožom.

Podľa vyšetrovateľa mali dvaja Poliaci, predtým už boli obaja trestaní, vojsť do bistra Prince Kebab a snažili sa tam ukradnúť dve fľaše alkoholu. Dvaja zamestnanci bistra ich prichytili a vybehli za nimi na ulicu. Tam sa strhla bitka, pri ktorej 21-ročný Poliak utrpel dve bodné zranenia. Druhý mladík začal následne do bistra hádzať petardy. Dobodaný muž zomrel. 

Bistro patrí prisťahovalcom

V súvislosti so smrťou mladíka zadržali policajti štyroch mužov z Tunisu, Maroka a Alžírska. Jediným obvineným z vraždy je 26-ročný Tunisan. Presnú príčinu smrti má určiť až pitva. Smrť mladíka však v meste rozpútala masové nepokoje. V nedeľu popoludní sa na mieste tragédie zišli stovky ľudí a vykrikovali protiprisťahovalecké heslá.

Na bistro hádzali kamene, petardy a rozbili mu okná. Ťažkoodenci policajného zboru spočiatku nezasahovali, aby zbytočne nevyostrili už aj tak dosť napätú atmosféru. Zasiahli až keď sa dav príliš priblížil k bistru a ľudí z miesta vytlačili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy