Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Michelle Obama prirovnali k opici. Teraz si musia hľadať prácu
Zdielať na

Michelle Obama prirovnali k opici. Teraz si musia hľadať prácu

Zdroj: ISIFA

USA / Rasistické prejavy voči afroamerickým obyvateľom nie sú v Spojených štátoch amerických celkom neobvyklé. No keď niekto urazí prvú dámu naozaj nevyberaným spôsobom, musí rátať s následkami. A stačí, ak budete s autorom rasistického prejavu hoci aj len súhlasiť.

"Bude osviežujúce vidieť štýlovú, krásnu, dôstojnú prvú dámu v Bielom dome. Som už unavená z pohľadu na opicu v lodičkách". Za túto vetu prišli o prácu hneď dve ženy. Jej autorka, Pamela Ramsey Taylor, síce svoj urážlivý rasistický post onedlho zmazala, no internet nezabúda a fotka statusu už koluje svetom. 

Facebook

​Starostka dostarostovala

So statusom súhlasila priateľka jeho autorky, Beverly Whaling. Doslova povedala: "Práve si mi spravila deň, Pam". Možno by to ostalo bez povšimnutia, ak by nešlo o starostku mestečka Clay. Síce je maličké, má len okolo 500 obyvateľov, no petíciu za jej odstúpenie podpísalo za jediný deň vyše 150.000 ľudí. Starostka už na funkciu rezignovala a za vyjadrenie sa ospravedlnila. Zo svojej funkcie riaditeľky neziskovej organizácie odstúpila aj autorka statusu.

V mestečku Clay nežije ani jediný afroamerický občan. V celom okrese, ktorý má 9.000 obyvateľov, tvorí biela populácia až 98%. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy