Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Humenskí policajti zadržali drogového dílera
Zdielať na
Krimi

Humenskí policajti zadržali drogového dílera

HUMENNÉ / Viac ako 2 600 dávok pervitínu, 13 tisíc eur pochádzajúcich z predaja drog, malokalibrovka, krátke aj dlhé strelné zbrane či dokonca nástražný výbušný systém. Toto všetko našli humenskí kriminalisti u 25-ročného muža menom Maroš.

Na prípade pracovali humenskí kriminalisti v súčinnosti s kriminálnym úradom finančnej správy. 25-ročného Michalovčana zadržali v blízkosti železničnej stanice v Humennom. Pri osobnej prehliadke, podľa slov svedkov, si časť podozrivej látky stihol dať do úst, následne ju však vypľul.

U muža našli bielu kryštalickú látku. Ukrytú ju mal aj v puzdre od kinofilmu. "Podľa predbežného kriminalisticko-expertízneho skúmania išlo o metamfetamín, z ktorého by bolo možné vyrobiť viac ako 2 600 jednorazových dávok drogy," upresnila Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Podľa zistení polície mal drogy niekoľko mesiacov predávať. Pri domovej prehliadke našli približne 13 tisíc eur, má ísť o hotovosť pravdepodobne pochádzajúcu z predaja drog.

25-ročný Michalovčan skončil v policajnej cele a obvinili ho z drogovej trestnej činnosti a tiež z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Za obchodovanie s drogami mu hrozí až 10-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy