Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vychovávateľ sexuálne zneužíval chlapcov, tvrdí jedna z matiek
Zdielať na

Vychovávateľ sexuálne zneužíval chlapcov, tvrdí jedna z matiek

OSVIENČIM / Dospelý muž, ktorý pracoval v dennom stredisku pre deti, dlhodobo zneužíval malých chlapcov. Tvrdí to matka jedného z detí.

Policajti z poľského mesta Osvienčim v utorok ráno zadržali 35-ročného muža, ktorý pracoval ako vychovávateľ v jednom z mládežníckych centier. Tu sa údajne dopúšťal rôznych sexuálnych činností voči 13- a 14-ročným chlapcom.

Bezproblémový kolega

Roman pracoval v centre niekoľko rokov. Nikdy predtým s ním podľa jeho kolegov problémy neboli. Jednej z matiek sa ale nepozdávalo správanie jej syna.

"Matka jedného poškodeného bola na polícii a povedala, že syn jej porozprával o tom, čo s nimi v mládežníckom centre robil," informoval prokurátor Mariusz Slomka.

"Máme dočinenia s osobou pravdepodobného pedofila. Všetko robil pod zámienkou, že chlapcom kázal, aby sa vyzliekli, pretože chcel skontrolovať, či sa dobre vyvíjajú. Vtedy prišlo na rad zneužívanie," uviedol hovorca polície Mariusz Ciarka.

Obvinenia odmieta

Muž sa momentálne nachádza v policajnej cele. Podľa informácii televízie JOJ sa ale k obvineniam priznať odmieta.

Prokurátor už ale začal voči nemu trestné stíhanie vo veci takzvaného zneužívania maloletých prostredníctvom iných činností sexuálnych.

"Muž bol rozhodnutím obmedzený na osobnej slobode na dobu troch mesiacov, nakoľko je predpoklad, že by sa mohol pokúsiť ovplyvňovať svedkov a mariť vyšetrovanie," uviedol prokurátor.

Roky za mrežami

Za tieto zločiny Romanovi hrozí až 12-ročný trest. Proces s ním sa začne najskôr v lete. Zneužívaní chlapci sú momentálne v opatere psychológov. 

Vychovávateľ sexuálne zneužíval chlapcov, tvrdí jedna z matiek, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy