Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Rodičia na Liptove žijú v strachu. Okolo škôl sa pohybujú podozrivé autá
Zdielať na

Rodičia na Liptove žijú v strachu. Okolo škôl sa pohybujú podozrivé autá

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Liptovom sa šíria správy o podozrivých autách, ktoré sa pohybujú okolo škôl. Prípad z obce Kvačany, kde mali neznámi muži lákať deti na cukríky, rozpútal na internete búrlivú diskusiu. Niektorí rodičia neskrývajú obavy o bezpečnosť svojich detí, iní si myslia, že ide o výmysel.

Riaditeľka základnej školy v Kvačanoch Mária Rypáková potvrdila, že dvoch ich žiakov vo veku 9 a 10 rokov oslovili neďaleko školy neznámi muži. Tí mali podľa školákov sedieť v bielej dodávke.

"Najprv boli chlapci pozývaní do auta, za účelom povozenia sa, odmietli a potom ich ešte núkali cukríkmi," opísala riaditeľka.

Chlapci odmietli aj tie a ušli do neďalekej bytovky. Auto podľa ich slov následne odišlo.

"Pokladám tieto deti za schopné reálne zhodnotiť túto situáciu, čiže nebol to žiadny výmysel," tvrdí Rypáková.

Rodičia spolu s riaditeľkou incident oznámili polícii. Tá okamžite zareagovala.

"Na základe tohto oznámenia, sme zvýšili hliadkovú činnosť v okolí školských zariadení," potvrdil zástupca riaditeľa obvodného oddelenia policajného zboru v Liptovskej Sielnici Jaroslav Sásik,

Všetko pre bezpečnosť

Rovnako ako polícia, aj vedenie základnej školy sa k udalosti postavilo zodpovedne. Učitelia informovali deti aj rodičov. Zároveň riaditeľka jedným dychom dodáva, že netreba zbytočne šíriť paniku a deti neprimerane stresovať.

"Je potrebné, aby každý rodič s dieťaťom pohovoril, ale netreba ich ďalej znervózňovať. Deti majú chodiť do školy s radosťou a pokojné," odporúča riaditeľka.

Polícia sa pridáva. "Týmto chceme vyzvať rodičov, aby upozornili svoje deti, aby nenastupovali do cudzích áut a každé takéto konanie oznámili svojím rodičom prípadne na políciu," vyzýva Sásik.

Riaditeľka sa na pomoc polície spolieha. "Verím, že aj príslušníci polície budú robiť v okolí školy dozor v čase odchodu žiakov, takže si myslím, že bezpečnosť žiakov bude absolútne zabezpečená," potvrdila. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy