Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jedenásťročné dievča tvrdí, že ho znásilnili v škole
Zdielať na

Jedenásťročné dievča tvrdí, že ho znásilnili v škole

HUMENNÉ / Jedenásťročná žiačka tvrdí, že na toalete priamo v škole jej neznámy muž zviazal ruky a znásilnil ju. Incident sa odohral počas vyučovacích hodín. Prípad už rieši vedenie školy aj polícia. Riaditeľka však nepripúšťa, že sa do budovy mohol dostať niekto cudzí a podľa nej nie je dôvod na paniku. Prikláňa sa k možnosti, že školáčka mohla mať na toalete pomer so starším žiakom.

Jedenásťročné dievča tvrdí, že na školských toaletách ju znásilnil neznámy muž. Riaditeľka školy to ale striktne odmieta. "Priestory školy sú dostatočne zabezpečené. Nie je možné, aby sa tu pohybovali cudzie osoby," povedala riaditeľka školy Katarína Typčuková.

Z prostredia školy sme sa dozvedeli, že neznámy muž sa s dievčaťom zamkol na toaletách. Podľa slov školáčky, jej mal zviazať ruky a znásilniť ju. Prípad už začala vyšetrovať polícia.

Kamerový systém

"Humenský vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie pre zločin znásilnenie," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobanik. Riaditeľka školy vylučuje, že by sa do budovy mohol dostať niekto neznámy. Hneď pri vstup je totiž vrátnica a kamerový systém.

Školu navštevujú žiaci so zdravotným  znevýhodnením - prevažne s telesným alebo mentálnym postihnutím. Sexualita sa u niektorých z týchto detí prejavuje už aj v nižšom veku.

Starší žiak

"Nie sú schopné regulovať to pudové správanie a takisto nie sú schopné uvedomiť si dôsledky svojho správania," hovorí psychologička Stanislava Takáčová.

Podľa riaditeľky školy je pravdepodobné aj to, že násilníkom mohol byť niektorý zo starších žiakov. Komentovať podrobnejšie tento prípad ale nechcela. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a citlivosť prípadu nebudeme zatiaľ poskytovať bližšie informácie," dodáva Džobaník.

Na mieste bola redaktorka Katarína Kleknerová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy