Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Starší muž mal na zastávke znásilniť mladé dievča
Zdielať na

Starší muž mal na zastávke znásilniť mladé dievča

HUMENNÉ / Muž mal v okrese Humenné na autobusovej zastávke znásilniť dievča. Podľa príbuzných školáčky ju omámil vínom a zatiahol na zastávku. Jeho príbuzní to však nepripúšťajú a veria v jeho nevinu. Rodiny tak stoja proti sebe a čakajú na rozhodnutie súdu.

Autobusová zastávka je hneď vedľa základnej školy, kde dievča v tom čase chodilo do deviateho ročníka. "Bála sa, zavrela oči. Bála sa kričať. Je to človek z rodiny, tak si myslela, že ju dovedie domov," hovorí matka obvinenej.

"Nemá žiadne dôkazy na to, že sa to stalo. Ja mu verím a nech si oni dávajú pozor," tvrdí naopak matka obvineného.

Dve rodiny tak stoja proti sebe. Obžalovaný otec dvoch detí o veci hovoriť nechce. Príbuzní ho bránia, no rodina školáčky neverí, že k skutku došlo so súhlasom na oboch stranách. "Omámil ju vínom, a tak dobrovoľne išla," myslí si babka školáčky.

Znásilnenie maloletej

V čase, keď sa mal skutok stať, malo dievča iba pätnásť rokov. Práve preto hrozí obžalovanému mužovi zvýšená trestná sadzba, keďže sa mal skutku dopustiť na chránenej osobe. V prípade dokázania viny môže za mrežami skončiť na 7 až 15 rokov.

Verdikt však nepadol. Vec odročili na neurčito. Stará mama dievčaťa chce, aby sa celá kauza čo najskôr skončila. Hlavne kvôli vnučke. "Má depresie," hovorí.

"Mal by si vstúpiť do svedomia a uvedomiť si, čo spravil a aké to bude mať následky pre ňu. Liečenie nestačí, nech ide sedieť!" dodáva stará matka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy