Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovák predával v Anglicku svoje deti na prostitúciu
Zdielať na
Zahraničie

Slovák predával v Anglicku svoje deti na prostitúciu

SHEFFIELD / Slovákovi, ktorý v Anglicku predával svoje deti na prostitúciu, hrozí doživotný trest. Jedno z detí mal aj sám znásilniť. Rodina obvineného muža tvrdí, že to má byť pomsta britskej sociálky. Tá umiestnila deti do inej rodiny, ktorá je prívržencom extrémistickej strany.

Eduard Petický sa už dávnejšie dostal na titulné stránky najznámejších anglických denníkov. Jeho štyri deti odobrala sociálka.

Dve si do starostlivosti vzali pestúni, ktorí sú prívržencami strany UKIP s extrémistickými názormi. Bojujú proti imigrácii Rómov z východu či podporujú vystúpenie z Európskej únie. Stal sa z toho národný škandál. 

Petický televízii JOJ vtedy v Rotherhame poskytol rozhovor. Trikrát menil miesto stretnutia, zo strachu o život.

Obvinili ho

Polícia si ho však našla. Sedí vo väzení. Hovorca južného okrsku yorkshirskej polície televízii JOJ poskytol zoznam závažných trestných činov, z ktorých ho sheffieldský súd uznal vinným. A to - podnecovanie dieťaťa k sexuálnej aktivite, predávanie dieťaťa k sexuálnym deliktom, znásilnenie dieťaťa a sexuálne delikty v prítomnosti dieťaťa. Pozrite si reportáž:

V Rotherhame sú rómski Slováci proti. Na Eduarda to vraj nastražili, tvrdí to jeho manželka a ďalší príbuzní.

Konečný trest sa Petický dozvie už tento mesiac. Súčasťou gangu bol minimálne jeden ďalší Slovák, jeho brat Ľudovít. Ambasádu o pomoc nikto z nich nepožiadal.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy