Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Definitívne! Slovenské deti v Anglicku si adoptujú homosexuáli
Zdielať na
Zahraničie

Definitívne! Slovenské deti v Anglicku si adoptujú homosexuáli

LONDÝN / Európsky súd pre ľudské práva zamietol žiadosť rodiny Sakajtových na odvolanie proti adopcii ich dvoch detí britskému homosexuálnemu páru. Verdikt je tak definitívny a nezvratný. Zo zvyšku rodiny sa stali utečenci, menia miesta pobytu v Anglicku zo strachu, aby neprišli o ďalšie deti. Zo straty synov vinia slovenskú vládu.

"Ten proces je nezvratný, deti zostávajú v adopcii," hovorí riaditeľka Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže Andrea Cisárová. "Slovenská vláda za to môže, mohlo sa to zvrátiť keby konali rýchlejšie," myslí si otec detí Ladislav.

Potupa

"Nemusí sa nám to páčiť, ale vo Veľkej Británii si homosexuálne páry môžu adoptovať deti," dodáva Cisárová. Ladislav Sakajtov od poslednej návštevy zostarol. Pre neho aj pre jeho manželku je to vraj potupa. Ich deti skončia u homosexuálneho páru a to je podľa nich najväčšia životná prehra.

"Povedal by som im, že im deti nepatria, že ich vychoval otec s mamou. Oni sú vraj bohatí, majú 7 detí," pokračuje Ladislav.

Kočujú po Anglicku

Sakajtovi sú na dne. Majú strach o vnukov a vnučky. A tak začali kočovať po celom Anglicku, nikde nie sú dlhšie než tri mesiace. Nie sú evidovaní na žiadnom úrade, aby sa znovu nedostali do hľadáčika sociálky.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy