Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ďalší Slováci bojujú s britskou SS. Iveta prišla o 4 synov!
Zdielať na

Ďalší Slováci bojujú s britskou SS. Iveta prišla o 4 synov!

Ďalší príbeh odobraných slovenských detí vo Veľkej Británií ukazuje, ako tam sociálny systém dokáže rozložiť celú rodinu. V pazúroch náhradnej starostlivosti tam zostalo proti vôli rodičov 7 detí a vnukov rodiny Sakajtových.

Stratený chlapec spustil kolotoč

Niekoľko hodín zmenilo ich život a dostali sa do hľadáčiku britskej sociálky - Sakajtoví. Všetko sa začalo tým, že sa ich syn stratil na bicykli. "Chlapec mal bycikel a nepozná tu oblasť, sa stratil," povedal otec Ladislav Sakajtov.

A potom už to išlo ako na bežiacom páse, kontroly, reporty, posudky. Zatiaľ, čo rodičia se vlani v auguste bránili na súde, sociálka s policajtmi už od rána čakala na verdikt pred domom. "Niekoľko dní som sa z toho nemohol spamätať, bolo tu asi 5 policajných áut, deti plakali," povedal rodinný priateľ Jaczek Mirowski.

Zobrali aj vnukov

Päť detí vrátane trojtýždňového bábätka bolo naraz preč. Pritom 3 z nich tam vôbec nežili, sú to Sakajtových vnuci. Tých sociálka musela na druhý deň vrátiť. Dve odobraté deti ale nestačili, ani nie pred mesiacom si prišla pre ďalšie 2, rodina je v rozklade. Otec Ladislav preto podľa svojich slov stále plače, mama Iveta zase schudla okolo 20 kíl.

V posledných týždňoch prebehlo 11 súdov. Juro, Samuel, Martin a Mário sú zatiaľ v náhradných rodinách. "Bojím sa strašne, viem čo ich čaká," povedal smutne Ladislav.

Téme sa venuje aj Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy