Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
REPORTÁŽ. Prvý deň chlapcov Boórových s babičkou
Zdielať na

REPORTÁŽ. Prvý deň chlapcov Boórových s babičkou

Znie to až neuveriteľne, ale Martinko (4) a Samko (3) nemohli žiť so svojimi rodičmi tak, ako väčšina detí. Dlhých 920 dní sa o nich v Británii starali náhradní rodičia. Nie žeby chceli. Rozhodla o tom tamojšia sociálka. Všetko sa ale obrátilo k lepšiemu a dnešný deň konečne strávili s babičkou v Šamoríne.

Samko a Martinko zatiaľ bez mamy

Martinko (4) a Samko (3) si dnešný deň naozaj užili. Po raňajkách sa šli s babičkou Eleonórov Študencovou prejsť. Zapáčilo sa im detské ihrisko a tak tam nejakú tú chvíľku strávili. Potom mali ale nabitý program. Okrem susedov a známych sa na "miestne celebrity" prišiel pozrieť aj primátor mesta. 

Idylka by to bola dokonalá keby so svojimi deťmi mohla byť aj mama Ivana. Tá je momentálne ešte v Londýne, no plánuje sa vrátiť opäť na Slovensko. A to už čoskoro. Svojim chlapcom chce byť totiž vždy nablízku.

Osobný vklad jednej úradníčky

Slovenská republika vstúpila do prípadu detí Ivany Boórovej ako tretia strana. A to potom, ako na prípad a jej nečinnosť upozornili reportéri televízia JOJ. 

Následne naše úrady intervenovali za návrat oboch chlapcov do vlasti a  poskytli záruky zabezpečenia zdravotnej starostlivosti a vzdelávania. A to aj prostredníctvom osobnej účasti šéfky Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí Andrei Cisárovej. VIAC TU.

Vymyslené obvinenia SS

Bývalá rehoľná sestra nezneužívala miestny sociálny systém, ale poctivo a tvrdo pracovala. Ako opatrovateľka v domove pre demenciou postihnutých starých ľudí. V Británii sa manželom narodili dvaja krásni synovia. Všetko pripomínalo dokonalú idylku. Nočná mora začala až banálnym vyšetrením v nemocnici...

Starší syn Martin mal vtedy dva roky a zdravotné problémy. Zápal na genitáliách. Ivana s ním preto išla k lekárovi a tam sa začal ten neuveriteľný kolotoč. "Vo štvrtok večer začali s tým, že to nie je iba zápal. Že to vyzerá na úmyselné zranenie dieťaťa. Tým, že je to na genitáliách, ono to vyzerá na nejaký sexuálny motív," spomína babka Samka a Martinka. Obvinenia sa však nepotvrdili a SS poskytol súdu nepravdivé údaje...

Téme sa venuje aj Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy