Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chlapci Boóroví a ich šťastie. Aj keď mamička musela zostať v Anglicku...
Zdielať na

Chlapci Boóroví a ich šťastie. Aj keď mamička musela zostať v Anglicku...

Život v náhradnej rodine strieda život u milovanej babičky. Samko a Martinko Boórovci sú už doma v Šamoríne. Krátko popoludní prileteli zo "zajatia" v Anglicku, kde strávili neskutočných 920 dní...

Veľvyslanec? Nie, kamarát!

Na bratislavskom letisku bolo neskutočne veselo. Chlapci sa očividne tešili z návratu na Slovensko, boli veselí a vyslúžili si spontánny potlesk prítomných novinárov či spolucestujúcich.

Okrem babičky Eleonóry s nimi letel napríklad aj veľvyslanec Miroslav Wlachovský, ktorého Martinko a Samko poznajú od momentu, ako sa začal zaujímať o ich prípad. A tak aj on sa v istej chvíli zmenil na kamaráta, ktorý ich naviguje po príletovej hale. 

"Typicky hraví chlapi. Prišli domov a bolo ich plné letisko," usmieval sa aj reportér televízie JOJ Dárius Haraksin. Spolu s kolegom Martinom Krpačom odhalili škandál s pochybnými adopciami, ktorý prerástol hranice Slovenska.

Mamička musela zostať

"Konečne sme doma, ja už som ani minútu nechcela čakať," povedala po pristáti stará matka detí Eleonóra Študencová. Podľa jej slov nemali chlapci žiadnu traumu z odchodu z Anglicka. V najbližšom čase sa plánujú pripraviť na spoločné bývanie, absolvovať návštevu poisťovne, lekárov a podobné praktické veci. "Začíname bývať na Slovensku," dodala dojatá.

Matka detí zatiaľ zostáva v Londýne. "Kedy príde, neviem, keď jej to sociálky dovolia, to budeme riešiť neskôr," dodala Študencová.

Kauza s desiatkami prípadov

Pre slovenský zastupiteľský úrad dnešným krokom sa celá kauza končí. "Dopravili sme deti na Slovensko, sú preč z britskej jurisdikcie, sú teraz v slovenskej jurisdikcii. Myslím si, že štát svoju úlohu splnil," povedal na letisku Wlachovský.

Tému pochybných adopcií slovenských detí do zahraničia otvorila v septembri televízia JOJ. VIAC TU.

Bez detí neodídem - Návrat domov.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy