Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Roman dostal za vraždu a znásilnenie neterky Elišky (†9) dvadsať rokov
Zdielať na
Krimi

Roman dostal za vraždu a znásilnenie neterky Elišky (†9) dvadsať rokov

ÚSTÍ NAD LABEM / Český súd poslal na dvadsať rokov za mreže pedofila, ktorý minulý rok znásilnil a zavraždil deväťročnú Elišku. Podľa sudkyne si útok dôkladne naplánoval, počkal na Elišku pred školou a nalákal ju na zbieranie húb do lesa. Po vražde sa na miesto činu vrátil, aby sa presvedčil, že dievča nežije.

Eliškin strýko Roman dostal za jej vraždu definitívny trest. "Odsudzuje sa na dvadsať rokov väzenia," uviedla sudkyňa Kamila Krejcarová.

Pedofil a sadista

Roman Kalužík je podľa znalcov pedofil a sadista, ktorý sa vzruší len po sexuálnom útoku. A to ho paradoxne zachránilo pred doživotným trestom. Podľa psychologičky je totiž mladý a po nariadenej sexuologickej liečby by jeho deviácia nemusela byť nebezpečná pre spoločnosť. 

"Ľutuje to a sám si nevie vysvetliť svoje správanie," uviedla obhajkyňa Michaela Tichá Madarová.

Slovák zabil chlapca

Podľa prítomných v pojednávacej miestnosti ide o najbrutálnejšiu pedofilnú vraždu od roku 2008. Vtedy Slovák Antonín Novák vylákal k sebe na ubytovňu deväťročného Jakuba pod podmienkou, že sa budú hrať na počítači. Za znásilnenie a vraždu dostal doživotie.

Novák sa podľa informácií TV JOJ momentálne nachádza vo väzení v českých Valdiciach. Požiadal o preloženie na Slovensko, české úrady to zamietli.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy