Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Prípad znásilnenej a zavraždenej Elišky. Obžalovaný je agresívny sadista
Zdielať na

Prípad znásilnenej a zavraždenej Elišky. Obžalovaný je agresívny sadista

ÚSTÍ NAD LABEM / Krajský súd v českom Ústí nad Labe začal v utorok prejednávať prípad znásilnenia a vraždy deväťročnej Elišky. Štátny zástupca obžaloval z brutálneho činu dvadsaťpäťročného muža, ktorý patrí k širšiemu okruhu príbuzných dievčatka. K činu sa priznal, pred súdom sa ospravedlnil, ale vypovedať odmietol. Eliška sa stratila minulý rok v septembri cestou zo školy. Na druhý deň ju našli mŕtvu.

Z vyšetrovania vyplýva, že muž trpí agresívnym sadizmom. "Chcel by som sa ospravedlniť, všetko ľutujem. Keby sa to dalo, tak to vrátim. Neviem, čo sa so mnou stalo," povedal na súde. Ďalej ale vypovedať odmietol. 

Z vyšetrovania vyplýva, že muž trpí agresívnym sadizmom a vzrušuje ho krv.

Teraz mu hrozí dvadsať rokov vo väzení, či dokonca výnimočný trest.

Podľa obžaloby odišiel obžalovaný muž minulý rok 9. septembra z Chomutova do Klášterca, kde dievčatko počkal pred školou už s úmyslom znásilniť ju a zabiť. Obžalovaný, ktorý podľa vlastných slov trpel už pred vraždou samovražednými sklonmi, úmysel odmietol.

Tvrdí, že do mesta prišiel preto, aby od svojej tety, ktorá je babičkou obeti, dostal peniaze, ktoré mu dlžila. Tá ale nebola doma, preto išiel ku škole.

Eliška s ním údajne išla dobrovoľne. "Chcela ísť na hríby," povedal počas prípravného konania. S dieťaťom odišiel mimo mesta.

Muž povedal, že dievča muselo ísť na toaletu. "Hovorila, že babke povie, že som sa pri tom na ňu pozeral. Zľakol som sa," opísal obžalovaný. Dievča potom podľa žalobcu škrtil a dusil.

Na miesto činu sa neskôr vrátil. "Na miesto činu sa znovu vrátil, aby sa presvedčil, že dievča skutočne nežije. Keď si to overil, odišiel na neďaleký posed, kde prespal," opísal štátny zástupca.

Agresívny sadista

Po školáčke pátrali desiatky policajtov, hasičov a dobrovoľníkov. Vtedy už ale bolo dieťa mŕtve. Telo našli policajti až na druhý deň.

Obžalovaný sa podľa vlastných slov prihlásil deň po vražde na polícii potom, ako hovoril so svojou sestrou.

Pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy