Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Eliška (†9) a Anička (†9) sa stali obeťami zvrhlíkov, znásilnili ich a zavraždili
Zdielať na

Eliška (†9) a Anička (†9) sa stali obeťami zvrhlíkov, znásilnili ich a zavraždili

PRAHA / Od začiatku septembra majú českí susedia strach o svoje ratolesti. Najprv sa zo školy nevrátila devňťročná Eliška, ktorú po dvoch dňoch našli mŕtvu, a podobne tragicky skončila i rovnako stará Anička z Prahy.

Deväťročná Eliška z Klášterce nad Ohří sa po škole stretla podľa jej spolužiačky s bratrancom jej matky Aleny. Zastavil pri nej auto a nahováral ju, že ju odvezie za jej otcom, s ktorým nežila. Nastúpila a to bol posledný moment, kedy ju videli živú.

Keď sa podvečer nevrátila k babke, u ktorej žila, zalarmovali políciu. Začalo sa pátranie, ktorého výsledok bol tragický.

Dievčatko našli v neďalekom lesíku jej bydliska. Bolo nahé a podľa výsledkov pitvy znásilnené a uškrtené.

Polícia obvinila dvadsaťpäťročného bratranca Romana, ktorý sa mal pri výsluchu k činu priznať.
 
Za vraždu mu hrozí doživotie, no z väzby ho pre samovraždené sklony previezli do nemocnice, kde je pod sedatívami a trvalým dozorom.

"Elišku nám to už nevráti, ale chcem, aby pykal najviac, ako sa dá. Odkazujem mu to najhoršie, čo môžem, aby zomrel," vyjadrovala svoju bolesť Eliškina matka.

Príbeh Aničky

Podobný prípad otriasol Českom ešte v roku 2010, kedy sa zo školy v PRahe nevrátila tiež deväťročná žiačka.

V deň, keď zmizla, našli Aničkine telo policajti. Možným páchateľom podľa DNA bol štyridsaťjedenročný bezdomovec Otakar.

Muž sa podrobil výsluchu, no neustále menil výpovede. Polícia ho preto predviedla na detektor lži, ktorý potvrdil, že podozrivý osemkrát trestaný Otakar klame.

"Výsluch nám povedal, že hovoríme s človekom, ktorý má niečo so zmiznutím Aničky," uviedol vedúci vyšetrovania Jozef Mareš.

Tvrdil však, že dievčatko nezabil, len našiel jej batoh, ktorý držal v ruke. Telo Aničky našli po piatich mesiacoch.

Pitva preukázala, že ju zavraždili a údajný vrah sa po obvinení obesil. Policajti po jeho smrti vyšetrovanie ukončili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy