Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Islamský štát zverejnil nové video. Hrozí v ňom útokmi trom európskym mestám
Zdielať na

Islamský štát zverejnil nové video. Hrozí v ňom útokmi trom európskym mestám

LONDÝN / Extrémistická organizácia Islamský štát zverejnila nové propagandistiské video. V ňom hrozí teroristickými útokmi na Londýn, Berlín alebo Rím.

Vo videu s titulom "Bojujte proti nim, Alah ich potrestá vašimi rukami", vyzýva Islamský štát extrémistov, aby "zabíjali neveriacich všade, kde na nich natrafia".

Vo videu sa objavujú zábery z útokov v Paríži, Bruseli, ako aj z 11. septembra 2001, ktoré rozprávač nazýva "varovným odkazom" pre krajiny, ktoré bojujú proti takzvanému Islamskému štátu.

"Ak to včera bol Paríž a dnes Brusel, len Alah vie, kde to bude zajtra," povie po anglicky rozprávač na novom videu IS. "Môže to byť Londýn alebo Berlín alebo Rím," dodá.

V zázname sú použité aj zábery z brutálnych vrážd rukojemníkov sprevádzané nábožnou piesňou vyzývajúcou moslimov na útoky na "národy kríža", ktoré majú byť pomstou za americké nálety v Iraku a Sýrii. Okrem iného video obsahuje aj videosimuláciu padajúcej Eiffelovej veže v Paríži a útoku na britský parlament.

Salah Abdeslam, jeden z nedávno najhľadanejších teroristov, bol ešte niekoľko mesiacov len obyčajným mladým mužom, ktorý chodil do barov a zabával sa s priateľmi. Potom sa náhle zmenil. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy