Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pri samovražednom útoku v Istanbule zomreli štyria ľudia, 20 sa zranilo
Zdielať na
Zahraničie

Pri samovražednom útoku v Istanbule zomreli štyria ľudia, 20 sa zranilo

ISTANBUL / Centrom tureckého Istanbulu v sobotu dopoludnia otriasla explózia. Podľa prvých informácií televíznej stanice CNN Türk si výbuch na pešej zóne v ulici Istiklal blízkosti Taksimského námestia vyžiadal najmenej štyri obete, dvadsať osôb sa zranilo. Výbuch v centre Istanbulu bol dielom samovražedného atentátnika.

Centrom tureckého Istanbulu v sobotu otriasla explózia. Výbuch na pešej zóne v rušnej ulici Istiklal blízkosti Taksimského námestí má podľa televíznej stanice CNN

Türk na svedomí pravdepodobne samovražedný atentátnik, zomreli najmenej štyria ľudia. Ďalších dvadsať osôb je zranených.

Sirény a vrtuľníky

Podľa tureckých médií sa na miesto okamžite zišli sanitky a polícia. Istanbulom sa ozývajú sirény sanitiek a zvuk vrtuľníkov, ktoré vzlietli nad mesto.

Ulica Istiklal je obľúbenou obchodnou tepnou v samom centre mesta, kde sa pohybuje aj veľké množstvo turistov.

Teroristické útoky

Turecko zažilo v posledných mesiacoch sériu teroristických útokov. Naposledy útočili samovražední atentátnici v nedeľu 13. marca v Ankare, kde zomrelo 37 ľudí.

K činu sa prihlásila skupina Sokoli oslobodenia Kurdistanu (TAK). V januári sa odpálil v európskej časti Istanbulu atentátnik, ktorý patril k teroristickej organizácii Islamský štát. Zomrelo 12 ľudí, všetci boli nemeckí turisti.

Zdielať na

Najčítanejšie správy