Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Explózia v Ankare zabila najmenej 37 ľudí, desiatky utrpeli zranenia
Zdielať na

Explózia v Ankare zabila najmenej 37 ľudí, desiatky utrpeli zranenia

ANKARA / Centrom tureckej Ankary v nedeľu večer otriasol výbuch, ktorý si vyžiadal najmenej 37 obetí. Vyše 125 ľudí sa zranilo. Miestne médiá s odvolaním sa na informácie polície uvádzajú, že pravdepodobne išlo o teroristický útok, ku ktorému sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Televízna stanica TRT uviedla, že explodovalo auto v blízkosti autobusovej stanice. Krátko predtým hlásila, že výbuch nastal pri zrážke auta s autobusom. Ďalšie turecké médiá informovali, že na mieste sa schádzajú hasičské autá a sanitky. bezpečnostné sily miesto úplne uzavreli.

Podľa britskej BBC výbuch nastal na hlavnej autobusovej stanici v blízkosti mnohých vládnych budov.

Prvé informácie z miesta výbuchu hovorili o 27 mŕtvych a viac ako 70 zranených.Minister zdravotníctva v neskorých večerných hodinách oznámil, že zomrelo 37 ľudí. V nemocniciach ošetrujú 125 ľudí, pričom 19 z nich je vo vážnom stave.

Stúpajúci dym

Svedok, na ktorého sa odvoláva aj agentúra Reuters, uviedol, že po explózii bola počuť streľba. Nad oblasťou bol zo vzdialenosti 2,5 kilometra vidieť stúpajúci dym.

Pred necelým mesiacom zahynulo v Ankare pri podobnom teroristickom útoku s autom naloženým výbušninami 29 ľudí a vyše šesť desiatok utrpelo zranenia. Turecké úrady atentát pripísali kurdským bojovníkom.

Televízna stanica CNN Turk a NTV informovali, že ankarský súd zakázal prístup na facebook, twitter a ďalšie sociálne siete potom, čo sa na nich objavili zábery z bombového útoku.

V tureckej Ankare došlo k explózii:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy