Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zlodej so svedomím. Ukradnutý narodeninový darček vrátil
Zdielať na

Zlodej so svedomím. Ukradnutý narodeninový darček vrátil

ATLANTA / Niektorí zlodeji majú svedomie. Svedčí o tom prípad muža, ktorý ukradol spred dverí domu darček určený malému dievčatku. Keď zistil, komu patrí, vrátil ho.

Zlodej si pri krádeži nevšimol kameru nad vchodovými dverami. Škatuľu s darčekom si zobral a zmizol. Prekvapený a nahnevaný otec dievčatka sa pri vyšetrovaní krádeže nespoliehal len na políciu. Video z bezpečnostnej kamery zverejnil na internete a požiadal o pomoc verejnosť.

Plastové vrece

O pár dní nato našiel pri schránke plastové vrece. Pre istotu zavolal policajtov, nech zistia, čo je vo vnútri. Jeho obsah ich prekvapil.

"Šerif to otvoril a našiel niekoľko škatúľ s našimi darčekmi. Peniaze v obálke a tiež list s ospravedlnením," hovorí otec Eric Truitt.

Či sa v zlodejovi pohlo svedomie, alebo sa len zľakol odhalenia, zistia policajti. Krátko po tom, ako našli vrátený darček, chytili dvoch mužov, ktorí takto vykrádali domy. Vypátrali ich podľa čierneho auta, ktoré tiež zachytila kamera.

Boj s kriminalitou

Podľa otca je tento prípad najmä o tom, že aj bežní ľudia môžu bojovať s kriminalitou.

"Dokazuje to silu sociálnych sietí, šance vypariť sa len tak sú stále menšie. Ľudia sú pozorní a sledujú, kamery sú všade," dodal.

Zlodej najprv darček ukradol, potom ho vrátil, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy