Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Osadníci striehnu na žiakov. Okrádajú ich o centy, papuče i zošity
Zdielať na

Osadníci striehnu na žiakov. Okrádajú ich o centy, papuče i zošity

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Školáci zo škôl na sídlisku Mier po vyučovaní odchádzajú s neistotou. Tú v nich vyvoláva strach z možnej bitky či okradnutia. Zálusk si na nich robia spišskonovoveskí osadníci.

Skupina chlapcov išla zo školy domov, keď ich na chodníku dobehla partia osadníkov. Žiaci sa rozpŕchli, no jeden ujsť nestihol.

"Prešacovali ho celého, všetky vrecká aj tašku. Povyberali mu zošity i knihy. Potom niečo dali naspäť, no niečo si nechali," hovorí príbuzný napadnutého chlapca.

Deväťdesiat centov

Žiak mal pri sebe 90 centov. Tie mu partia ukradla. Chlapca síce nezranili, no podľa priateľa jeho matky naňho museli minimálne slovne útočiť.

"Bežne ich tu stretávajú, bežne ich tak šacujú. Neviem, či sa im aj vyhrážajú, ale nejakou bitkou určite áno. Bez vyhrážok by to nešlo, dobrovoľne im to určite nedávajú," domnieva sa chlapcov príbuzný.

Tri prepady

Zatiaľ sú známe tri prípady prepadov na križovatke ulíc Štúrovo nábrežie a Leteckej ulici. Udiali sa v priebehu niekoľkých týždňov. Doteraz si zlodeji ukoristili len prezuvky alebo oblečenie. Peniaze vzali prvýkrát.

"Na objasnení týchto prípadov policajti intenzívne pracujú a momentálne nie je možné podať bližšie informácie," uviedol košický krajský hovorca Alexander Szabó.

Napätá situácia

Podľa informácii televízie JOJ už policajti preverujú konkrétne osoby zo spišskonovoveskej osady.

Napätá situácia nie je príjemná ani kompetentným. Mestská i štátna polícia pravidelne hliadkuje v uliciach.

"Uvedenú lokalitu monitorujeme v čase od poludnia do jednej hodiny. Tri skupiny hliadok," dodáva zástupca náčelníka mestskej polície Andrej Boroň.

Osadníci si robia zálusk na žiakov, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy