Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Učiteľka, ktorá žiaka obliala vodou, prehovorila
Zdielať na

Učiteľka, ktorá žiaka obliala vodou, prehovorila

UDAVSKÉ / Medzi učiteľkou ruštiny a žiakom došlo podľa slov jeho matky k incidentu. Pedagogička mu chcela strčiť hlavu do umývadla, no keď sa chlapec nedal, pred očami spolužiakov ho obliala vodou. Učiteľka sa rozhodla o incidente prehovoriť.

Matka 12-ročného žiaka tvrdí, že učiteľka najprv jej synovi povedala, aby dal hlavu do umývadla. On to ale podľa jej slov odmietol a rozplakal sa. Incident pokračoval.

"Pustila prúd vody, nabrala ju do dlaní a vyliala mu ju na hlavu. Voda mu stekala po tričku a ona ho tak nechala sedieť celú hodinu," dodáva matka Miriam.

Prehovorila

Ruštinárka s 39-ročnou pedagogickou praxou o incidente prehovorila. Tvrdí, že chcela zastaviť prvé prejavy šikany a bránila žiačku, ktorej spolužiaci opakovane ubližovali.

"Pred mojím príchodom jej namočili vlasy. Odmietam tvrdenia, že som žiakovi fyzicky ublížila alebo že som ho ponížila pred spolužiakmi nadávkami," prehovorila učiteľka.

Iný názor má ale matka žiaka. "Môj syn nikomu neubližoval, deti sa tam trošku naťahovali, je to normálne," hovorí.

Výsluchy žiakov

Sťažnosť matky žiaka 7. ročníka má v rukách aj štátna školská inšpekcia. Tá ale môže začať konať až vtedy, keď vyšetrovanie ukončí polícia.

"Ak je zrejmé, že vo veci, ktorá je predmetom sťažnosti, koná orgán činný v trestnom konaní, sťažnosť sa odloží," potvrdil Ľuboš Tužinský z kancelárie hlavného školského inšpektora.

Školskí inšpektori sa v rámci svojho vyšetrovania oprú o výsledky polície. Tá postupne vypočula všetkých žiakov, ktorí boli svedkami incidentu. "Prítomní pri výsluchu boli ich rodičia a tiež pracovníci sociálnej kurately," dodal prešovský krajský hovorca Daniel Džobanik.

Učiteľka prehovorila o incidente so žiakom, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy