Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Učiteľka verzus žiak. Pedagogička o šikane voči chlapcovi mlčí
Zdielať na

Učiteľka verzus žiak. Pedagogička o šikane voči chlapcovi mlčí

UDAVSKÉ / Polícia vyšetruje incident, ktorý sa podľa matky stal medzi učiteľkou ruštiny a žiakom siedmeho ročníka. Podľa rodičky ho pedagogička nútila, aby si dal hlavu do umývadla. Žena je presvedčená, že slová jej syna spolužiaci potvrdia aj na polícii.

Matka je presvedčená, že aj syn, aj jeho spolužiaci jej údajný incident opísali pravdivo. Napriek tomu hovorí o reálnej obave z toho, aby nakoniec ona sama nečelila stíhaniu pre krivé obvinenie.

"Mám pocit, že všetko robia poza môj chrbát, aby ovplyvnili aj deti aj rodičov, že sa to nestalo," hovorí mama Miriam. Matka hovorí, že jej syn odmietol dať hlavu do umývadla a rozplakal sa.

Mokré tričko

"Pustila prúd vody, nabrala do dlaní a vyliala mu na hlavu, kde mu voda stiekla po tričku, nechala ho tak celú hodinu," pokračuje Miriam. "Polícia v Humennom prijala oznámenie ako podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Matka je presvedčená, že slová jej syna policajtom potvrdia aj spolužiaci, ktorí mali všetko vidieť. "V rámci preverovania tohto oznámenia, budú vypočuté osoby, ktoré boli prítomné pri tomto incidente a ktoré by mohli ozrejmiť vzniknutú situáciu," hovorí Migaľová.

Priznanie pred riaditeľkou

Učiteľka sa vyjadriť nechcela. "Skúsená učiteľka, ktorá už zažila generácie detí, ktoré jednoducho prestreľujú v tom svojom správaní," myslí si psychologička Danica Caisová.

Podané trestné oznámenie už rieši polícia. Matka sa ale môže obrátiť aj na štátnu školskú inšpekciu. "Povedali to aj žiaci pred riaditeľkou a mnou, že ho stále uráža, že je neschopný, že je debil," tvrdí Miriam.

"Naozaj by učiteľka mala vyjsť z anonymity a mala by povedať, ako to vidí ona," dodáva Caisová.

Téme sa venuje redaktorka Jana Veľasová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy