Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Učiteľka potrestala žiaka neštandardne. Jeho matka to nahlásila na polícii
Zdielať na

Učiteľka potrestala žiaka neštandardne. Jeho matka to nahlásila na polícii

HUMENNÉ / Podľa slov matky 12-ročného školáka učiteľka nútila jej syna, aby si dal hlavu do umývadla. Keď sa rozplakal, obliala ho vodou. Pred zrakmi celej triedy. Matka sa s podozrením na šikanovanie obrátila na políciu i starostu obce. Učiteľka sa k údajnému incidentu vyjadriť nechce. Chlapca sa ujala psychologička.

"Deti povedali, že ho nasilu nútila, aby si dal hlavu do umývadla. Povedal jej, nech prestane a rozplakal sa," opisuje situáciu v triede matka 12-ročného žiaka.

Tým to ale podľa slov matky neskončilo. "Pustila prúd vody, nabrala do dlaní vodu a vyliala mu ju na hlavu. Voda mu stekala po tričku. Nechala ho tak celú hodinu," hovorí Miriam.

Doťahovanie so spolužiačkou

K incidentu došlo na hodine ruštiny. Vyučujúca je zároveň zástupkyňou riaditeľky. "Predchádzalo tomu to, že on sa so spolužiačkou preťahoval. Držal kľučku z jednej strany, z druhej bola spolužiačka," opisuje matka.

"Porušil školský poriadok, lebo po zvonení mal sedieť na mieste," tvrdí riaditeľka školy Miroslava Pavlíková.

"Vyšetrovanie tohto incidentu je v začiatkoch. Chcem si vypočuť aj stranu školy, aj stranu zástupkyne, či riaditeľky," hovorí starosta obce Udavské Tomáš Pastirák.

Vyšetrovanie

Matka o incidente informovala riaditeľku, starostu obce i políciu. "Polícia v Humennom prijala oznámenie o podozrení z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu," potvrdila prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

"Nemôžem sa vyjadriť ani zaujať stanovisko, pokiaľ to nie je uzavreté. Určite ma to mrzí, lebo deti sú na prvom mieste," dodala riaditeľka.

Dobré meno

Zástupkyňa sa k incidentu nevyjadrila. Podľa slov riaditeľky mala práve obedňajšiu prestávku, no ani po nej sa do kabinetu nevrátila. "Nebude sa k tomu vyjadrovať," dodala Pavlíková.

"Nám záleží na tom, aby deti, ktoré školu navštevujú, sa cítili dobre. Takéto veci sa v škole diať nemajú," dodal starosta.

"Mne sa syn už polroka sťažuje, že sa bojí ísť na hodinu. Navštevuje už aj psychologičku," skonštatovala matka žiaka.

Učiteľka potrestala žiaka. jeho matka to nahlásila na polícii, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy