Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
V Nemecku sa rozlúčili s obeťami zrážky vlakov
Zdielať na

V Nemecku sa rozlúčili s obeťami zrážky vlakov

BERLÍN / Stovky trúchliacich sa zišli v nedeľu na poslednej rozlúčke s 11 obeťami utorkového vlakového nešťastia. K nemu došlo v juhonemeckom meste Bad Aibling.

"Chceme s vami zdieľať toto neznesiteľné bremeno," povedala pozostalým a priateľom obetí luteránska biskupka Susanne Breit-Kessler.
Spoločný luteránsky a katolícky obrad sa konal v tamojšom kostole.

Tragédia sa odohrala na jednokoľajovej dráhe, kde sa čelne zrazili dva osobné vlaky. Okrem 11 obetí si havária vyžiadala aj desiatky zranených osôb. Záchranné tímy v uplynulých dňoch odstraňovali vraky oboch súprav, pričom úrady sa stále pokúšajú určiť presnú príčinu kolízie vlakov.

Technické nedostatky

Vyšetrovatelia zvažujú možné technické nedostatky, zlyhanie ľudského faktora alebo kombináciu oboch scenárov. Experti našli v piatok tretiu a poslednú z tzv. čiernych skriniek a dúfajú, že údaje zo záznamových zariadení im pomôžu zistiť príčinu zrážky. Pátranie po ďalších možných obetiach už úrady ukončili.

SITA

Zrážka sa stala v zákrute na úseku trate vedúcom lesom, takže rušňovodiči nemohli včas zareagovať. Išlo o najtragickejšie železničné nešťastie v Bavorsku za uplynulých viac ako 40 rokov.

V Bavorsku sa zrazili dva vlaky, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy