Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Michal (†33) skočil pod vlak, zomrel na mieste
Zdielať na

Michal (†33) skočil pod vlak, zomrel na mieste

SLIAČ / Pravdepodobne osobné problémy stoja za nočnou tragédiou na strednom Slovensku. Neďaleko Sliača skočil pred prichádzajúci vlak 33-ročný Michal. Rušňovodič okamžite začal brzdiť.

Bol to posledný nočný spoj do Banskej Bystrice, vo vlaku sedelo už iba niekoľko cestujúcich. Za Sliačom boli pár kilometrov, keď náhle z tmy vedľa koľajníc vybehla tmavá mužská postava.

"Zrazu hrmot, zastavil a išiel von, že dakoho zrazili sme," hovorí cestujúca. Cestujúci počuli silný náraz, no spočiatku netušili čo sa stalo. Rušňovodič potom ako vlak zastavil vybehol von. Bezvládne telo ležalo na koľajniciach. Pomôcť mu nedokázali ani záchranári.

Uviazli vo vlaku

Vlak zostal stáť na trati kilometre od najbližšej vlakovej stanice. Ísť pešo v tme po neosvetlených koľajniciach, navyše bolo už dvanásť stupňov pod nulou, by bolo príliš riskantné. Uviazli tak na niekoľko hodín v stojacom vlaku.

Vlaky v úseku Banská Bystrica Zvolen pre tragickú nehodu meškali asi dve hodiny. Dopravu obnovili až po polnoci. "Začali sme trestné stíhanie pre usmrtenie," tvrdí hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Téme sa venuje redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy