Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pre poškodené vedenie v Žiline meškali vlaky
Zdielať na

Pre poškodené vedenie v Žiline meškali vlaky

ŽILINA / Na trase Žilina - Varín, kde bolo poškodené trakčné vedenie, jazdili väčšinu dňa vlaky len po jednej koľaji. Vo večerných hodinách už podľa informácií TV JOJ boli sprejazdnené obe traťové koľaje a vlaky normálne premávajú.

"Zamestnanci ŽSR naďalej opravujú poškodené trakčné vedenie na prvej traťovej koľaji. Je predpoklad, že v priebehu večerných hodín sa podarí sprejazdniť aj prvú traťovú koľaj," poznamenala poobede hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

V pondelok približne o 1:00 sa v úseku medzi Žilinou a Varínom zamotal prechádzajúci nákladný vlak do spadnutého trakčného vedenia na prvej traťovej koľaji.

Trakčné vedenie bolo strhnuté v úseku zhruba 300 metrov na oboch traťových koľajach.

Poškodené trakčné vedenie spôsobilo, že aj niektoré koľaje v Žiline boli bez elektrického prúdu, čo malo vplyv na organizáciu dopravy v stanici a spôsobilo zdržanie vlakov.

Príčina neznáma

"ŽSR nasadili všetky sily a prostriedky, elektrodispečeri okamžite po nahlásení udalosti prišli na miesto a trakčné vedenie sa snažia čo najskôr opraviť. Práce komplikujú extrémne mrazy v uvedenom úseku," informovala ráno Pavliková s tým, že všetkých dopravcov o výluke informovali.

Príčiny poškodenia trakčného vedenia sú predmetom vyšetrovania.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy