Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Silvestrovské útoky na ženy sa odohrali až v 12 spolkových republikách
Zdielať na

Silvestrovské útoky na ženy sa odohrali až v 12 spolkových republikách

KOLÍN / Silvestrovské napadnutie žien podľa kolínskeho scenára sa podľa nemeckých staníc NDR a WDR odohralo až v dvanástich spolkových krajinách zo šestnástich. V spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko bolo oznámených 384 sexuálnych útokov. Hlavne v Kolíne nad Rýnom, Düsseldorfe a Bielefelde.

Podľa svedkov a polície sa v okolí kolínskej hlavnej stanice a katedrály počas silvestrovskej noci zišlo viac ako tisíc ľudí arabského a severoafrického pôvodu. Z davu sa vyčlenili skupiny mužov, ktorí obkľúčili ženy, sexuálne ich napádali a okrádali.

Aj v iných mestách

Podobné útoky sa odohrali aj v iných nemeckých mestách, ale ich rozsah bol rôzny. Napríklad v Hamburgu bolo zaznamenaných 195 trestných oznámení, pričom väčšinou išlo o čisto sexuálne delikty.

V ďalších spolkových krajinách už bolo prípad menej. V Hesensku ich bolo 31, Bavorsku 27, v Bádensku-Württembersku 25, v Brémach 11 a v Berlíne šesť. Jednotlivé prípady takýchto trestných činov sa objavili ešte v Dolnom Sasku, Brandebrusku, Porýni- Vestfálsku, Sasku či Sársku.

Vyšetrovanie nie je uzavreté

Vyšetrovanie stále nie je uzavreté. Zatiaľ ani neexistujú dôkazy, že by sa páchatelia medzi sebou dohadovali. Isté ale je, že väčšinou to boli mladí muži vo veku od 17 do 30 rokov.

Obete hovorili často o mužoch "južanského" alebo "arabského" vzhľadu. Skutočný pôvod podozrivých je ale obtiažne určiť, pokiaľ nebudú vypočutí.

Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy