Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kolínskych policajtov vyšetrujú pre zanedbanie služobných povinností
Zdielať na

Kolínskych policajtov vyšetrujú pre zanedbanie služobných povinností

BERLÍN / Skupinu policajtov v Kolíne nad Rýnom vyšetrujú pre podozrenie zo zanedbania služobných povinností počas silvestrovskej noci, keď došlo v centre tohto nemeckého mesta k hromadnému obťažovaniu a okrádaniu žien. Oznámila to dnes prokuratúra v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Viacero príslušníkov miestnej polície čelí podozreniam, že počas osláv príchodu nového roka zanedbalo povinnosti a neposkytlo pomoc osobám v ohrození. V skupine, ktorá čelí vyšetrovaniu, je aj bývalý veliteľ polície v Kolíne nad Rýnom Wolfgang Albers.

Ten sa stal v súvislosti so silvestrovskými násilnosťami terčom ostrej kritiky a pod tlakom verejnosti ho minulý týždeň odvolali z veliteľskej funkcie. Okrem iného mu vytýkali napríklad to, že zadržiaval informácie o pôvode podozrivých.

Päťstošesťdesiatjeden trestných oznámení

V súvislosti s kolínskymi udalosťami bolo celkovo podaných 561 trestných oznámení, približne 45 percent z nich sa týkalo sexuálneho násilia. Samotné obete i svedkovia vypovedali, že páchateľmi boli prevažne mladí opití muži severoafrického alebo arabského výzoru.

SITA

Okrem Kolína nad Rýnom došlo k podobným incidentom počas novoročných osláv aj v ďalších veľkých nemeckých i európskych mestách. 

Ženy v Kolíne nad Rýnom sexuálne obťažovali žiadatelia o azyl, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy