Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na polícii v Kolíne sa prihlásilo už viac ako 500 obetí silvestrovských útokov
Zdielať na

Na polícii v Kolíne sa prihlásilo už viac ako 500 obetí silvestrovských útokov

KOLÍN NAD RÝNOM / Polícia v nemeckom Kolíne nad Rýnom zaevidovala do nedele už viac ako 500 trestných oznámení, ktoré súvisia so sériou útokov počas silvestrovskej noci. Z toho asi 40 percent trestných oznámení súvisí so sexuálnym útokom.

Väčšina páchateľov násilností v Kolíne nad Rýnom boli podľa svedkov muži severoafrického pôvodu. Tí podľa ich slov obkľučovali najmä ženy, sexuálne ich napádali a okrádali.

Polícia ešte musí rozhodnúť, či trestné oznámenia povedú k vzneseniu obvinení.

Masové demonštrácie

Ešte v sobotu sa hovorilo o 379 podaných trestných oznámeniach súvisiacich s násilnosťami v Kolíne nad Rýnom, kde sa konala demonštrácia protiislamského hnutia Pegida, ktorá prerástla do incidentov s políciou. Tá proti demonštrantom použila vodné delá.

Keďže polícia potvrdila, že medzi útočníkmi zo silvestrovskej noci je aj najmenej 20 migrantov, ktorí len nedávno pricestovali do Nemecka, Pegida na demonštrácii opäť žiadala zastaviť prijímanie migrantov v Nemecku.

V Kolíne sa v súvislosti s incidentmi aj v sobotu konali protesty. Niekoľko stoviek ľudí, najmä žien, demonštrovalo proti sexuálnemu násiliu. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy