Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Polícia obvinila prvého muža zo sexuálnych útokov v Kolíne
Zdielať na

Polícia obvinila prvého muža zo sexuálnych útokov v Kolíne

KOLÍN NAD RÝNOM / Nemecká polícia obvinila prvého muža zo sexuálneho napadnutia počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom. Informovalo o tom kolínske policajné prezídium. Okrem toho cez víkend zadržali dvoch podozrivých mužov, ktorí sa podľa polície v rovnakom incidente dopustili lúpeže. Celkovo polícia v súvislosti so silvestrovskými udalosťami vyšetruje dve desiatky ľudí.

Polícia zadržala dvadsaťšesťročného Alžírčana v utečeneckej ubytovni v Kerpene, západne od Kolína. Vyšetrovatelia u neho našli dva mobilné telefóny, ktoré odcudzili počas silvestrovského incidentu. 

Jedna z poškodených uviedla, že muž, ktorý jej telefón zobral, ju aj sexuálne napadol. Policajti muža obvinili zo sexuálneho napadnutia a umiestnili do vyšetrovacej väzby.

Zadržali ďalších

Počas víkendu zadržali policajti v Kerpene a Aachene ďalších dvoch Alžírčanov, ktorí pri sebe mali mobilné telefóny odcudzené počas silvestrovskej noci. Počet ľudí podozrivých z lúpeže tak vzrástol na 20, z toho sedem je vo väzbe.

766 trestných oznámení

Podľa svedkov aj polície sa v centre Kolína zišlo počas silvestrovskej noci asi tisíc ľudí arabského a severoafrického pôvodu. Z davu sa vylenili skupiny mužov, ktorí obkľúčili ženy, sexuálne ich napádali a okrádali.

Kolínska polícia prijala pre incident 766 trestných oznámení, z toho polovica je pre sexuálne útoky.

Kancelárka Angela Merkel označila silvestrovské útoky za ohavné, pozrite si archívnu reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy