Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Burgase núdzovo pristálo lietadlo, cestujúci kričal, že má bombu
Zdielať na

V Burgase núdzovo pristálo lietadlo, cestujúci kričal, že má bombu

SOFIA / Lietadlo so 161 cestujúcimi letiacimi z Varšavy do egyptskej Hurghady vo štvrtok núdzovo pristálo v bulharskom Burgase. Dôvodom bola bombová hrozba. Po pristátí ale žiadnu nálož nenašli. Ukázalo sa. že išlo o falošný poplach, ktorý zrejem pod vplyvom alkoholu spôsobil jeden z cestujúcich.

O núdzové pristátie Airbusu A320-232 prevádzkovaného charterovou spoločnosťou Small Planet Airlines požiadala podľa hovorkyne letiska posádka na základe informácie, že na palube je výbušnina. Lietadlo pristálo v Burgase, ale polícia pri následnej prehliadke žiadnu bombu nenašla.

Policajný hovorca agentúre Reuters uviedol, že jeden z pasažierov, ktorý upozornil na možnú prítomnosť nálože v lietadle, pri výsluchu priznal, že pil alkohol. Jedna z cestujúcich agentúre povedala, že muž vykríkol, že má bombu.

Zvýšená bezpečnosť

Po piatkových atentátoch v Paríži, ktoré si vyžiadali 129 mŕtvych a 350zranených, sa v Európe zvýšili obavy z ďalších teroristických útokov. Tieto obavy sa odrazili napríklad vo vyhlásení zvýšeného teroristického ohrozenia v niektorých krajinách, ale tiež vo falošných poplachoch.

V utorok napríklad museli v Spojených štátoch pre anonymnú telefonickú hrozbu z bezpečnostných dôvodov neplánovane pristáť dve lietadlá francúzskej spoločnosti Air France letiace do Francúzska.

Dve lietadlá smerujúce do Francúzska museli núdzovo pristáť, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy