Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bezpečnostná rada zatiaľ nezvýšila stupeň ohrozenia Slovenska
Zdielať na

Bezpečnostná rada zatiaľ nezvýšila stupeň ohrozenia Slovenska

BRATISLAVA / Ministri vnútra Robert Kaliňák a minister obrany Martin Glváč dostali na dnešnej mimoriadnej Bezpečnostnej rade SR pokyn vzájomne komunikovať a vypracovať návrh spoločného postupu pri monitorovaní bezpečnostnej situácie tam, kde je to nevyhnutné.

Po prerušení Bezpečnostnej rady SR o tom informoval predseda vlády SR Robert Fico. Ako dodal, o momentálnej situácii informoval aj prezidenta Andreja Kisku.

„Chceme, aby bezpečnostná rada bola v stave permanentného zvolania a nemuseli sme vykonávať rôzne formálne kroky na jej zvolanie,“ vysvetlil premiér dôvod, prečo Bezpečnostnú radu neskončil, ale len prerušil.

Stupeň ohrozenia zostáva

„Bezpečnostná rada vyhodnocuje situáciu a zatiaľ neprijala rozhodnutie o zvýšení stupňa ohrozenia Slovenska. Naďalej sme na stupni nízkeho ohrozenia Slovenska, ale v prípade, že by ďalšie informácie potvrdili určitú eskaláciu napätia, BR sa okamžite stretne, aby tento stupeň zvýšila,“ vyhlásil premiér.

K bezpečnosti Slovenska sa vyjadril premiér Robert Fico, pozrite si reportáž:

Ako sa už Fico po rokovaní s Národným bezpečnostným a analytickým centrom vyjadril, Francúzsko požiadalo slovenskú políciu o pomoc pri identifikovaní útočníkov z Paríža pomocou odtlačkov prstov a takisto o pomoc pri identifikácii zbraní.

Ochrana strategických objektov

Okrem polície už aj tajná služba potvrdila, že dostala požiadavku pomôcť pri identifikácii použitých zbraní a teroristov, informoval Fico.

Na Bezpečnostnej rade SR dostali podľa Fica úlohu aj jednotlivé ministerstvá, aby si zvolali krízové štáby pokiaľ ide o ochranu objektov strategického významu. Podľa Fica ide napríklad o atómové elektrárne, ale aj vodné dielo v Gabčíkove.

Slovensko sa rozhodlo neprijať zvýšený stupeň ohrozenia. Zvýši sa ale ochrana strategicky významných objektov, pozrite si reportáž:

Situáciu v Paríži sledujú reportéri Martin Krpač a Rasťo Striško.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy