Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalšia ubytovňa pre migrantov ľahla popolom, polícia pátra po dvoch ľuďoch
Zdielať na

Ďalšia ubytovňa pre migrantov ľahla popolom, polícia pátra po dvoch ľuďoch

ŠTOKHOLM / Vo Švédsku v noci z piatka na sobotu vyhorela ďalšia plánovaná ubytovňa pre utečencov. Za posledných niekoľko dní ide už o piaty podobný požiar, informovala agentúra AP. Polícia pátra po dvoch osobách.

Požiar ubytovne pre približne 40 žiadateľov o azyl v meste Eskilstuna, asi sto kilometrov západne od metropoly Štokholm, začala polícia vyšetrovať ako podpaľačstvo.

Podľa hovorcu Paula Edenströma policajti zatiaľ nemajú informácie o dvoch ľuďoch, ktorí mali v dome trvalú adresu. Domnievajú sa ale, že v čase vzniku požiaru boli vo vnútri budovy.

Piaty prípad

Za posledných niekoľko dní ide už o piaty prípad požiaru budovy vo Švédsku, kde mali nájsť dočasné ubytovanie migranti. Všetky incidenty sa odohrali v južnej časti krajiny. Naposledy v utorok zhorela ubytovňa v Munkedale neďaleko Göteborgu. 

SITA

Švédsko patrí spolu s Nemeckom ku krajinám, ktoré prijímajú najviac utečencov. O azyl tu tento rok požiadalo zatiaľ vyše 95 000 ľudí. Imigračné úrady odhadujú, že do konca roka do krajiny príde asi 190 000 migrantov.

Prúd prichádzajúcich migrantov do Európy neslabne, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy