Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Masové zhromaždenia v Drážďanoch. Ľudia demonštrovali za aj proti migrácii
Zdielať na

Masové zhromaždenia v Drážďanoch. Ľudia demonštrovali za aj proti migrácii

DRÁŽĎANY / V Drážďanoch, kde v pondelok podvečer protiislamské a xenofóbne hnutie Pegida oslavovalo prvé výročie, eskalovalo napätie. Situáciu priamo na mieste sledoval aj reportér TV JOJ Martin Krpač.

Policajtov z Drážďan, ktorí očakávali v uliciach mesta desiatky tisíc ľudí, podporujú aj kolegovia z iných spolkových krajín Nemecka a príslušníci spolkovej polície.

Na Divadelnom námestí pred Semperovou operou, v dejisku mítingu hnutia Pegida, vítal rádovo stovky jeho nadšencov striedajúci sa elektronický slogan s textom: Nie sme kulisou pre netoleranciu, respektíve Nie sme scénou pre xenofóbiu.

Vedenie Semperovej opery avizovalo na večer vypnutie osvetlenia podobne ako iné kultúrne inštitúcie mesta, aby stúpencov Pegidy symbolicky ponechali v tme.

Proti nenávisti

Z rôznych štvrtí saskej metropoly smerovalo do jej centra okolo 11 tisíc protidemonštrantov. Ich cieľom je prezentovať Drážďany ako mesto, v ktorom nevládne nenávisť k cudzincom.

Na prejavy nesúhlasu s prejavmi xenofóbie vyzvala pod mottom Srdce namiesto nenávisti široká aliancia politických a spoločenských subjektov.

Pozrite si reportáž priamo z Drážďan:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy