Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Okno a sedadlo: našli sa nové časti, ktoré by mohli patriť stratenému lietadlu
Zdielať na

Okno a sedadlo: našli sa nové časti, ktoré by mohli patriť stratenému lietadlu

TOULOUSE/RÉUNION / Na ostrove Réunion v Indickom oceáne sa našli ďalšie trosky, ktoré s vysokou mierou pravdepodobnosti patria nezvestnému letu MH 370. S odvolaním sa na úrady to napísala agentúra AFP. Malo by ísť napríklad o súčasti sedadiel či rám okna z Boeingu 777.

Aj tieto trosky by malo analyzovať špecializované laboratórium vo francúzskom Toulouse, informovala televízia CNN.

... okno, krídlo, sedadlo

Tam odborníci skúmali aj časť krídla, ktoré objavili na ostrove Réunion v Indickom oceáne minulý týždeň. 

"Medzinárodný tím expertov nezvratne potvrdil, že trosky lietadla nájdené na ostrove Réunion skutočne pochádzajú z letu MH370," uviedol malajzijský premiér Najib Razak v televíznom prejave. Teraz by mali analyzovať aj nové súčasti lietadla, ktoré by mohli patriť nezvestnému stroju.

Stroj Boeing 777 zmizol vlani v marci. Táto kauza predstavuje jednu z najväčších záhad v dejinách letectva. Na palube sa nachádzalo 239 cestujúcich a členov posádky. Časť nosnej plochy lietadla, pravdepodobne vztlaková klapka krídla, sa našla už v stredu 29. júla.

Mapa zobrazujúca miesto nálezu trosiek a oblasť pátrania po MH370

TV JOJ

Špecialisti na letecké nehody

V sobotu ju prepravili letecky do Paríža a potom do sídla laboratórií DGA-TA v mestečku Balma neďaleko francúzskeho mesta Toulouse, ktoré sa špecializujú na vyšetrovanie leteckých nešťastí.

"Stále tomu nemôžeme uveriť. Potrebujeme čas, aby sme to úplne pochopili. Chcem svoju neter späť," Hajah Rema Idrisová, ktorá mala na palube svoju neter.

Boeing dopravcu Malaysia Airlines s 239 osobami na palube zmizol 8. marca 2014 počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Réunion sa nachádza približne 3 700 kilometrov od miest v južnej časti Indického oceánu pri pobreží Austrálie, kde sa doteraz sústreďovalo pátranie po nezvestnom lietadle.

Našli sa ďalšie časti lietadla. Možno patria Boeingu 777, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy