Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Potvrdené: Krídlo nájdené na Réunione patrí Boeingu 777 Malaysia Airlines
Zdielať na

Potvrdené: Krídlo nájdené na Réunione patrí Boeingu 777 Malaysia Airlines

KUALA LUMPUR / Medzinárodní experti podľa malajzijského premiéra potvrdili, že nedávno nájdený kus krídla pochádza z nezvestného malajzísjskeho Boeingu 777, uviedli zahraničné agentúry.

"Medzinárodný tím expertov potvrdil, že nájdený fragment lietadla na ostrove Réunion je určite z už 515 dní nezvestného malajzíjskeho letu MH370," uviedol podľa agentúry Reuters a AFP premiér Najib Abdul Razak v prehlásení.

Leteckí experti začali skúmať kus krídla v stredu popoludní v špeciálnom laboratóriu pri francúzskom meste Toulouse. Výsledky všetkých analýz úlomku, ktorý sa našiel pred týždňom na ostrove Réunion v Indickom oceáne, sa očakávajú do siedmich dní.

Na ostrove Réunion našli úlomok krídla pred týždňom. Kus lietadla objavil obyvateľ ostrova.

Spoločnosť zapierala

Letecká spoločnosť Malaysia Airlines krátko po nájdení krídla oznámila, že je  predčasné označiť trosky lietadla objavené pri pobreží francúzskeho ostrova Réunion v Indickom oceáne za pozostatky nezvestného letu MH370.

Opatrná reakcia

Let 370 Malaysia Airlines mal namierené z malajziského Kuala Lumpur do čínskeho Pekingu. Na palube bolo 239 ľudí zo 14 krajín. Najviac pasažierov bolo z Číny a Malajzie. Ich pozostalí ale na nové informácie o nájdení kusu lietadla reagovali opatrne.

"Keď sme v noci počuli, že sa našli trosky, začali sme sa všetci o tom rozprávať a zatiaľ nemáme dôvod veriť, že by boli z toho lietadla. Aj vtedy, keď sa potvrdí, že boli z MH370 nebude sa dať preukázať, že naši príbuzní boli v lietadle," hovorí syn jedného z pasažierov Džiang Chui.

Pri čistení pobrežia na ostrove Réunion našli úlomok krídla z lietadla. Experti zisťovali, či ide o časť Boeingu 777. Pozrite si analýzu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy