Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dron prepašoval do väzenia marihuanu a heroín, väzni sa o ne pobili
Zdielať na

Dron prepašoval do väzenia marihuanu a heroín, väzni sa o ne pobili

OHIO / Vo väznici v americkom meste Mansfield v štáte Ohio sa stal neobvyklý incident. Medzi väzňami sa strhla hromadná bitka po tom, ako dron zhodil balík s drogami na väzenský dvor plný väzňov. Do bitky sa zapojilo viac ako 200 väzňov. Dozorcovia museli zasiahnuť a použiť slzný plyn.

Balík s drogami zhodil dron na dvor nápravného ústavu v americkom meste Mansfield 27. júla. Kontraband obsahoval 7 gramov heroínu, 57 gramov marihuany a 140 gramov tabaku, upresnil hovorca nápravného ústavu Joellen Smith pre miestny denník Mansfield Neews Journal.

Ako dodal hovorca Smith, nejde o prvý prípad, keď dron prelomil zabezpečenie väznice a dostal sa do areálu. Nápravné zariadenie už podniklo potrebné kroky na zvýšenie bezpečnosti a detekciu dronov, píše britský denník Guardian.

Pašeráci drog

Podľa oddelenia rehabilitácie a korekcie Mansfieldského väzenia, záznam z bezpečnostnej kamery ukázal ako dron zhodil balík s drogami do priestorov rekreačnej zóny tesne predtým, ako sa strhla hromadná bitka. Dvaja väzenskí dozorcovia po vypuknutí bitky privolali posily a snažili sa väzňov upokojiť. Na potlačenie nepokojov museli dozorcovia použiť slzotvorný sprej. Deväť väzňov skončilo na samotke.

Približne 200 väzňov podrobili následne osobnej prehliadke pred návratom do ich ciel, píše portál americkej televízie CNN. Pri bitke nebol zranený žiadny väzeň ani zamestnanec nápravného ústavu. Minulý rok sa nápravné zariadenie v Mansfielde v spolupráci s diaľničnou hliadkou snažilo sledovať a zadržať zločincov, ktorí pašujú drogy do väzenia cez jeho oplotenie.

Na to, aby mohol niekto na Slovensku používať dron alebo ak chcete lietajúci stroj bez pilota, ktorý vie robiť snímky z výšky, je potrebné veľké množstvo povolení od štátu. A ak ich aj máte a všetko robíte legálne, môže sa stať, že na váš dron začne niekto strieľať! Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy