Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Stovky miliónov na mori. Američania zadržali plavidlo so 7 tonami kokaínu
Zdielať na

Stovky miliónov na mori. Američania zadržali plavidlo so 7 tonami kokaínu

SAN SALVADOR / Americké úrady zadržali pri pobreží Salvadoru malú ponorku, ktorá prevážala viac ako sedem ton kokaínu. Na operácii sa podieľalo americké námorníctvo, colná a hraničná stráž i pobrežná stráž. Celá akcia je súčasťou medzinárodnej operácie Martillo zameranej proti obchodníkom s drogami.

Plavidlo sledovali americké lietadlá a zadržali ho stovky kilometrov od pobrežia v medzinárodných vodách Salvadoru.

Úrady v ňom našli 274 balíkov, v ktorých sa nachádzalo 7 650 kilogramov v hodnote stoviek miliónov dolárov, píše The Guardian

Štyria podozriví pašeráci skončili vo väzbe.

Pašeráci využívajú ponorky na prepravu veľkého množstva kokaínu, pretože ich nízky profil ponoru komplikuje odhalenie.

Úspešná operácia

"Naše extrémne efektívne a skúsené posádky lietadiel zo všetkých síl chránia námorné hranice USA pred hrozbami, vrátane tých, ktoré sú spojené s obchodom s drogami," uviedol riaditeľ Národného bezpečnostného centra pre vzdušné operácie Robert Blanchard.

Na operácii Martillo sa podieľa 15 krajín, ktoré spolupracujú v boji proti medzinárodnému organizovanému zločinu a nezákonnému obchodovaniu vo vodách Strednej Ameriky.

Do Karibského mora pri pobreží Kolumbie sa zrútilo malé lietadlo. Na palube prevážalo viac ako tonu kokaínu. Stíhačky kolumbijskej armády všetko nakrútili:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy