Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Colníci našli trištvrte tony kokaínu v zásielke od arašidov
Zdielať na
Zahraničie

Colníci našli trištvrte tony kokaínu v zásielke od arašidov

HAMBURG / Nemeckí colníci v Hamburgu našli viac než trištvrtinu tony čistého kokaínu v lodnej zásielke burských orieškov z Argentíny. Ide o najväčšie odhalenie drogy v posledných rokoch, informovala agentúra DPA.

Nemecký colný úrad oznámil, že 257 kilogramov kokaínu colníci našli v kontejneri s arašidami. Na čiernom trhu by droga mala hodnotu 16,7 miliónov eur. Za celý minulý rok bolo v Hamburgu odhalených 480 kilogramov kokaínu.

V Hamburgu bola omamná látka podľa colníkov rozdelená do 260 balíkov. Ďalej mala putovať cez belgické Antverpy do holandského Rotterdamu. Vyšetrovatelia údajne dostali tip na niekoľko podozrivých kontejnerov z Južnej Ameriky.

Medzinárodná spolupráca


Štátny tajomník na nemeckom ministerstve financií Werner Gatzer operáciu označil za mimoriadny úspech, ktorý umožnila dobrá medzinárodná spolupráca.

Pred necelým mesiacom sa stal podobný prípad v Česku. Sto kilogramov kokaínu za takmer miliardu českých korún objavili pracovníci supermarketu na okraji Prahy. Našli ho medzi banánmi, ktoré chceli vyložiť na pulty.

Distribútor ich priviezol z Kolumbie. Podľa protidrogovej centrály je to najväčšie množstvo kokaínu, ktoré sa jej podarilo zadržať v novodobej histórii Česka.

Pozrite si reportáž redaktora Martina Krpača:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy