Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Poľské aerolínie pre hackerský útok zrušili desiatky letov
Zdielať na

Poľské aerolínie pre hackerský útok zrušili desiatky letov

VARŠAVA / Poľská letecká spoločnosť LOT musela v nedeľu zrušiť približne desať zahraničných a domácich letov v dôsledku hackerského útoku na svoje počítače, informovala agentúra AP.

Hovorca aerolínií LOT Adrian Kubicki uviedol, že hackerský útok dočasne paralyzoval počítače spoločnosti na medzinárodnom letisku Fryderyka Chopina vo Varšave. Útok narušil proces odbavovania letov.

Zrušenie letov

Hovorca spresnil, že zrušenie letov sa dotklo približne 1 400 pasažierov, ktorí plánovali letieť do Hamburgu, Düsseldorfu, Kodane a domácich destinácií.

Letecká spoločnosť poskytla nocľah pasažierom, ktorí sa na letisku zdržali dlhšie. Žiadne iné letiská v Poľsku hackerský útoku neohrozil, píše britský The Guardian.

Problém s počítačmi napokon vyriešili a lety, ktoré boli naplánované na neskôr, dostali zelenú. Zdroj útoku bude vyšetrovať komisia.

Hackeri si nevyberajú len letecké spoločnosti, v minulosti sa nabúrali aj do Bieleho domu. Získali tak informácie o programe najmocnejšieho muža planéty prezidenta USA Baracka Obamu. Viac v reportáži:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy