Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Najšťastnejšia maturantka na svete. Študentka si vybojovala život aj diplom
Zdielať na

Najšťastnejšia maturantka na svete. Študentka si vybojovala život aj diplom

HARRISBURG / Odovzdávanie maturitných vysvedčení na strednej škole v americkej Pensylvánii sa zmenilo na oslavu života. Za všetko môže jedna zo študentiek. Skôr než si mohla obliecť slávnostný kostým, musela poraziť smrteľnú chorobu.

Taylor z americkej Pensylvánie už ani nedúfala, že sa maturity dožije. Pred dvoma rokmi totiž lekári vyriekli slová, ktoré nikto nechce počuť: Máte leukémiu.

Jej život sa zo dňa na deň zmenil. Z úspešnej študentky a futbalistky sa stala bojovníčka o holý život. "Už len pozerať sa na jej bolesť, na jej slzy bolo ťažké," spomína otec študentky.

Tak ako sa Taylor nikdy nevzdala na ihrisku, nevzdala sa ani na nemocničnom lôžku. Priznáva, že zažila aj chvíle, keď už nevládala ďalej bojovať.

"Raz som to takmer už vzdala,"
hovorí.

Nevzdala sa

Napriek tomu zaťala zuby a s pomocou rodičov, priateľov a spolužiakov išla ďalej. A oplatilo sa. Aj vďaka tomu leukémiu vytlačila zo svojho tela a dnes sa s ďalšími školákmi teší zo svojho maturitného diplomu. Priznáva, že choroba ju všeličomu naučila.

"Prestala som brať život ako samozrejmosť a začala si ho viac vážiť," hovorí.

Maturitou Taylorin príbeh určite nekončí. Už teraz sa mladá študentka teší na univerzitu. Chcela by sa stať učiteľkou v materskej škole. Túži prinášať radosť a úsmevy všade, kam vstúpi. Veľmi dobre totiž vie, aké sú vzácne a potrebné.

Pozrite si príbeh Taylor v reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy