Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Na diaľnici havaroval autobus plný detí
Zdielať na

Na diaľnici havaroval autobus plný detí

ČENSTOCHOVÁ / Pri nehode autobusu na frekventovanej diaľnici pri poľskom meste Čenstochová sa zranilo osemnásť ľudí. Autobus zišiel z cesty a skončil v priekope. Jednou z vyšetrovacích verzií je aj mikrospánok vodiča.

Školáci sa vracali z návštevy pútnického mesta Čenstochová. Ich autobus ale vo veľkej rýchlosti zišiel z cesty a z doposiaľ nezistených príčin skončil v priekope.

Na miesto okamžite vyrazili hasiči a záchranári. Zasahovať museli aj dve posádky vrtuľníkov.

"Všetkým sme udelili prvú pomoc a previezli do príslušných nemocníc, medzi inými zasahovali pri dvoch vážnych prípadoch aj vrtuľníky,"
informoval zasahujúci hasič Kamil Dzwomnik.

Skončili v nemocnici

Časť z tých detí mala viditeľné zranenia, druhá časť bola vo veľkom šoku, preto sa lekári rozhodli preskúmať ich zdravotný stav.

"Deti, ktoré boli vo vážnom stave, sú ešte stále vyšetrované a čakáme na výsledky röntgenu a tomografu. Pravdepodobne u nás zostanú aj hospitalizované," informovala hovorkyňa nemocnice v Čenstochovej Matelna Śigora.

Väčšinu ľahko zranených detí už z nemocnice prepustili. Policajti zatiaľ zabezpečovali na mieste nehody dôkazy.

Príčina neznáma

Vyšetrovatelia pracujú aj s verziou, že jednou z príčin nehody bol mikrospánok 37 ročného vodiča autobusu. Ten je momentálne ešte stále v ťažkom stave v nemocnici v Katoviciach a nie je schopný vypovedať.

Pozrite si reportáž z ťažkej nehody autobusu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy