Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodič autobusu nafúkal dve promile. Dostal výnimku, aby uživil rodinu
Zdielať na

Vodič autobusu nafúkal dve promile. Dostal výnimku, aby uživil rodinu

OĽKA / Ďakujeme Bohu a sudcovi za to, že rodina môže pokračovať v normálnom živote. Takto si vydýchli najbližší vodiča autobusu, ktorého polícia pristihla jazdiť na traktore s viac ako dvomi promile alkoholu. O prácu nakoniec nepríde. Sudca mu síce zakázal šoférovať, ale udelil mu špeciálnu výnimku na autobus, aby jeho rodina neprišla o živiteľa rodiny. Dopravný analytik hovorí, že je to stupidita hrubého zrna.

Vodiča s dvomi promile zastavila hliadka z Medzilaboriec v obci Oľka (okres Medzilaborce). Martin pomáhal dedinčanom na poli, za čo sa mu odvďačili pohárikom.

"Pri prvej dychovej skúške bola u štyridsaťročného vodiča nameraná hodnota viac ako 1,6 promile," uviedla hovorkyňa prešovských krajských policajtov Jana Migaľová.

Pri opakovenej skúške na alkohol nafúkal takmer dve promile. Muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Skončil v cele. Sudca mu vymeral pokutu 400 eur a šestnásťmesačný zákaz činnosti.

Výnimka na autobus

"Okresný súd uložil trest zákazu činnosti spočívajúci v zákaze viesť motorové vozidlá všetkých skupín s výnimkou skupiny D z toho dôvodu, že v danom prípade ide o vodiča autobusu," uviedol hovorca krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Dopravný analytik nad touto výnimkou len pokrútil hlavou. "Padla mi sánka. Toto je prvýkrát v mojej dopravnej praxi, žeby niekomu toto povolili. Je to stupidita ťažkého zrna, nech sa na mňa nikto nehnevá," uviedol dopravný konzultant Maroš Palesch.

"Toho vodiča by mala fackovať hanba. Je vodič profesionál, má ísť príkladom," dodáva Palesch. "Ľutujem svoj čin," uviedol vodič autobusu.

Pozrite si priložené video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy